DVIRE žalia šviesa SCANIA akimis

DVIRE žalia šviesa SCANIA akimis

„Ar gali būti tvarus ir ekologiškas komercinis transportas ekonomiškesnis eksploatacijoje palyginus su įprastu kuru varomu analogu? Tai pagrindinis klausimas, kurį užduoda klientai, vertindami alternatyviu kuru varomą transportą. Scania turi atsakymą – Taip! Su DVIRE programa, dujomis varomo sunkvežimio ar autobuso eksploatacijos kaštai bus tikrai ne didesni negu įprastu kuru varomo analogo. O daugeliu atveju – ir mažesni. Vietinio susisiekimo segmentai, tokie kaip distribucija, atliekų pervežimas, statybų, miško ir kita technika – visa tai jau dabar gali būti ir ekologiška, ir ekonomiška alternatyva. Plius labai svarbus priedas – su DVIRE programa turėsite garantiją, kad dujos jums kainuos iki 20% pigiau negu dyzelinas“, – sako Darius Snieška, Scania Lietuva regiono vadovas.

Pasinaudojus Dvire programa dujomis (metanu) varomo sunkvežimio ar autobuso eksploatacijos kaštai bus lygūs arba mažesni nei dyzelinių tokio paties modelio analogų. Alternatyviųjų atsinaujinančių degalų skatinimo startuolis Dvire kartu su krovininių transporto priemonių gamintojais bei pildymo infrastruktūros įmonėmis skatins krovinių vežėjus persėsti iš dyzelinių į dujomis ir biodujomis varomas transporto priemones. Lūžio taško Lietuvos vidaus rinkoje bus siekiama siūlant įsigyti sunkvežimius su mažesniais bendrosios nuosavybės kaštais (angl. Total Cost of Ownership, TCO) nei dyzelinių analogų.

Scania Lietuva prisidės itin ekonomiškais ir efektyviais sprendimais – taikydama specialias kainas dujiniams sunkvežimiams įsigyti ir jų techninei priežiūrai atlikti, taip pat suteikdama finansavimą labai patraukliomis sąlygomis. 

„Jau dabar Baltijos šalyse dujinius sunkvežimius aktyviai renkasi vis daugiau Scania klientų. Lietuvoje dujines Scania technologijas įsigijo ar išbandė dešimtys transporto įmonių. Jos, kaip ir mūsų servisų tinklas, sukaupė daug patirties eksploatuodamos ir prižiūrėdamos tokius automobilius“ – sako D. Snieška.